2019


"Heerlijk fietsen en verwend worden door gastvrije Nederlanders"

K VAN ECK - reisperiode augustus 2019

Heuveltje op en heuveltje af, wilt u iets drinken , over een uurtje gaan we eten, hier is uw ontbijt en vergeet uw lunchpakket niet... Precies wat we zochten.


"Een warm onthaal in Le Berry"

R STEKELENBURG - reisperiode juli 2019

De 13 daagse fietstocht op 'het Franse pad' met afwisselend fiets- en rustdagen heeft ons echt verrast. Niet alleen het mooie heuvelachtige en afwisselende landschap, de klimmetjes en afdalingen in de warme (soms hete) zomerzon, maar vooral onze gastvrouwen en gastheren waar wij warme herinneringen aan overgehouden hebben. De leuke overnachtingsplekken, de dieren, de verhalen en de belangstelling over en weer. Ook de alertheid waarmee gerageerd werd toen we elkaar kwijtraakten op een wandeling.De routebeschrijvingen zijn uitstekend, met kaarten en tekst die elkaar goed aanvullen. De gekozen wegen en paden zijn in het algemeen rustig tot zeer rustig. Ook de grotere wegen die je af en toe een stukje moet doen, gaven geen fietsstress. Onderweg zijn verschillende keren mensen gestopt, toen we aan de kant van de weg de route bestudeerde, om te vragen of we hulp nodig hadden. Kortom de organisatie is professioneel, de mensen hartelijk, het eten heerlijk en ook 'san moteur' te doen.


"Sportieve verwenreis in de Berry"

I DASSELAAR-LIST - reisperiode juli 2019

Prima combinatie van fietsen, verwend worden door de eigenaren van de verschillende chambre d'hotes", (3-gangen diners, mooie, bijzondere accomodaties) sociaal gebeuren doordat de eigenaren met je mee-eten aan tafel, goede routebeschrijvingen.Fietsen in de hitte was wel een uitdaging door het flink dalende- en stijgende parcour van de routes in de Berry. Prachtige omgeving!


"heerlijke combinatie van wandelen en uitstekende overnachtingen"

H VAN UDEN - reisperiode juli 2019

Heerlijke reis . Geweldige wandelingen , goed georganiseerd. Heel gastvrije overnachtingsplekken en heerlijk eten .Zeer persoonlijk contact met de eigenaren van de gite of chambre d hotelDe eigenaren waren zeer gasvrij.De regio is bij uitstek een wandel omgevingDe reis is vooral Annet bevelen voor wandelaars.De etappes zijn geheel goed te doen met enige wandel ervaring en goede schoenen


"Wandelvakantie op het Franse platteland"

L SMAKMAN - reisperiode juli 2019

De combinatie van wandelen, goede gesprekken, uitmuntende gastvrijheid, lekker eten, lieflijke natuur en ultieme rust: de ingrediënten voor een heerlijke vakantie!


"Hartverwarmende welkomsten op unieke locaties"

M LOOPIK-LEVISSON - reisperiode juni 2019

Na een dag wandelen was het telkens weer een verrassing waar en bij wie we zouden verblijven. Het was een unieke ervaring waarbij we genoten hebben van het lekkere eten en de leuke gesprekken op telkens weer bijzondere locaties!


"Na inspanning gastvrij worden verwend."

G CLAPPERS - reisperiode juni 2019

Nog onwetend wat ons allemaal stond te wachten, werden we gastvrij ontvangen op ons eerste adres. De wandelingen van rond de 20 km waren best pittig voor niet al te ervaren wandelaars zoals wij. Ook doordat omstandigheden wisselend waren. Het weer: we hadden temperaturen van rond de 11 graden, maar ook boven de 30. Het parcours: vlakke wegen met fraaie vergezichten, maar ook hoog gras en langs/ door beekjes.Maar na de inspanning werden we op alle adressen verwend door gastvrouwen en gastheren. Ieder op zijn eigen persoonlijke wijze.


D GROOTOONK - reisperiode mei 2019

Een fantastische reis, unieke beleving. De eigenaren/beheerders van de verschillende locaties halen alles uit de kast om ons een fantastische vakantie te bezorgen. De sfeer, de accomodaties, de verzorging, de routebeschrijvingen van de fietstochten, de hulpvaardigheid, werkelijk alles was perfect geregeld. En natuurlijk niet te vergeten de schoonheid van het steeds wisselende landschap. Iedereen bedankt voor haar/zijn bijdrage een deze prachtige vakantie.


"Top wandelvakantie!!"

S DEKKER - reisperiode april 2019

Het Franse Pad is wat mij betreft een echte aanrader voor wandel liefhebbers die willen genieten van mooie natuur en stilte, glooiende landschappen, verwennerij en goede gesprekken. De gastheren en -vrouwen hebben er alles aan gedaan om mij een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Mijn respect en dank aan allen. Uiteindelijk heb ik in 11 dagen een kleine 200 km gelopen. Ik heb me alleen maar hoeven focussen op mijn wandelingen, de rest was allemaal perfect verzorgd. Echt een top vakantie.


2018


"Fietsen in het hart van Frankrijk"

E BOLDING - reisperiode oktober 2018

Prachtige fietstocht voor wie van rust, ruimte en natuur houdt en niet opziet tegen de inspanning die de heuvelachtige omgeving met zich meebrengt. Als beloning hiervoor word je overal ontvangen als ware je de hertog van Berry met heerlijk eten en drinken, een goed gesprek.We hebben genoten...………!


"Prachtige wandelreis."

J MULDERS - reisperiode oktober 2018

Het Franse Pad is een fantastische actieve beleving zowel fietsend als wandelend tussen geweldige B&B's van supergezellige Nederlandse mensen. Zij zorgen voor gezellig ontvangst, een heerlijk diner en 's morgens voor een lekker ontbijt. En voor een lekkere "knapzak" voor onderweg. Het was in een woord "Uniek" !!!


"Verrassend mooi"

A SIEGMUND - reisperiode oktober 2018

Mooie fietstochten in een verrassend stille omgeving. Prima georganiseerde logeerplekken, diversiteit, lekker eten en hartelijke mensen


"Heerlijke vakantie"

R DE BOER - reisperiode september 2018

Na een fietstocht door het mooie landschap wachtte ons overal een warm welkom! We hebben genoten!


"Fantastisch"

C MEULENBROEKS - reisperiode september 2018

Goed georganiseerd, variëteit in overnachtingsadressen van luxueus tot typisch Frans platteland.


"bijzondere fietsvakantie"

P MEERLOO - reisperiode augustus 2018

Boekte eerst een fietsvakantie langs de Loire, maar nadat de fietstocht was bevestigd, kreeg ik twee dagen later het bericht dat de tocht was geannuleerd om een flutreden. Achteraf ben ik daar blij om want hierdoor kwam ik op het Franse Pad terecht. Bijzondere accommodaties, prachtige natuur, bourgondische gastronomie, goede logistiek wat betreft bagage. Wel rekening houden dat dit gedeelte van Frankrijk heuvelachtig is en wel inspanning vereist. Ook mag zeker worden vermeld de uitstekende kwaliteit van het hospitality management en de chambres d'hôtes van de gastgevers. Kortom een echte aanrader, top


"Fantastisch"

P PEETERS - reisperiode augustus 2018

De accomodaties waren zeer goed. We werden zeer hartelijk ontvangen door de gastvrouw(en)/he(e)r(en). Alles werd geregeld zoals afgesproken (met zelfs nog extra's bij).Wij zijn zeer tevreden over het Franse Pad


K WILLEMSE - reisperiode augustus 2018

Het Franse Pad is een fantastisch leuk concept dat voor wie het Frans geen conversatie taal is. Een "all inclusive" met veel diversiteit, alhoewel de regio geen spektakel is zijn de gekozen paden die je neemt om het landschap te doorkruisen heel afwisselend. De contrasten tussen de verschillende adressen zijn nog groter en verrassender maar niet minder leuk. Onze gastvrouwen en heren waren super gastvrij, we zijn echt verwend.


"Het Franse pad is een aanrader"

A OUDENDIJK - reisperiode juli 2018

Wij hebben genoten van onze vakantie. Wat een lieve mensen hebben we ontmoet en wat een leuke accommodaties. Wat een prachtige omgeving om te fietsen. Op een gegeven moment was het voor ons te warm om te fietsen, maar we hebben ons uitstekend vermaakt. Wel zouden wij een volgende keer ( en dat zijn we zeker nog van plan) "het pad" in mei / juni of september doen.


"Ontdekking"

H COMPTER - reisperiode juni 2018

Het Franse pad is een ontdekkingsreis in een mooi onbekend landelijk gebied dat elke avond eindigt bij een gezellige nieuwe tafel met eigenaren en gasten. Iedere avond een ander verhaal. En ondersteuning van een geweldig team van eigenaren.


"Geniet van de stilte"

B SCHUTTE - reisperiode mei 2018

Inspannend ontspannen; genieten van de stilte, fluitende vogels, kirrende krekels, klaterende beekjes, de groene weelde en smakelijke gastvrijheid.


April 2017


"Wij hadden de Primeur van het Franse pad, een tocht welke lopend of fietsend afgelegd kan worden, wij gaan per fiets en krijgen routes mee van ongeveer 60 km.

Dat is naar eigen keuze, we rijden van verblijf naar verblijf en nemen onze eigen bagage mee, dat zijn wij gewend maar het kan ook worden weggebracht.

De routes zijn prachtig, veel te zien en diverse bezienswaardigheden hebben wij bezocht, het is een oeroude omgeving met veel historie wat ook beschreven wordt in de beroemde boeken van George Sand.

De ontvangsten waren warm en hartelijk en met name de vele gesprekken sluiten we in ons hart.

Ook met elkaar de maaltijden gebruiken was super, ze doen enorm hun best om het de gasten naar de zin te maken.

Jullie allemaal, die met elkaar dit nieuwe pad in gang hebben gezet; enorm bedankt voor alles en heel veel succes op het verdere pad! Wij hebben enorm genoten van de routes, van de zon,  de prachtige natuur én van jullie!"

Veel liefs van Claus en Tiny

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lieve mensen, bedankt!

De wandeling langs het Franse pad was vermoeiend maar zeker de moeite waard.

Alle luxe die je wachtte na een wandeling in alle rust, bijna zonder iemand tegen te komen.

De rustige wegen en mooie paden, het uitzicht en vergezichten die je onderweg tegen komt, het is schitterend gewoon.

En het gemak van je bagage nabrengen is ook wel lekker. Dat maakt de rugzak lekker licht.

De kaarten zijn uitstekend en in combinatie met de route beschrijving kun je bijna niet verkeerd lopen.

Alles bij elkaar, een mooie meerdaagse wandeling, in stilte en rust.

Dank voor de organisatie


De eenzame wandelaar :)

Ben van Walsum


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lieve 'Franse Pad' mensen,


Wat hebben wij geweldige dagen gehad! Jullie gastvrijheid, de diversiteit aan locaties/mensen en geweldige maaltijden (ontbijt, lunchpakketten en diner) maakte de blaren en spierpijn ruimschoots goed. De wandeltocht was afwisselend, en wat was het bijzonder om allerlei verschillende dieren en planten/bomen te zien. Van honderden mooie vlinders tot 2 everzwijnen, een ree, en bloeiende kastanjebomen. Het was super! Heel veel dank!


Christine Nusteling, juni 2017


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

Gastenboek