De route

 

De route


De tochten van verblijf naar verblijf lopen door het platteland van de Berry en de Bourbonnais, een van de alleroudste streken van Frankrijk. Alle accommodaties van het Franse Pad zijn à la campagne gesitueerd. Onderweg komt u eeuwenoude kastelen, abdijen en prachtige romaanse kerkjes tegen. Het landschap is glooiend en wordt doorkruist door tientallen beekjes en riviertjes. Zeker in onze omgeving is het landschap het best bewaard gebleven. 

Weilanden worden omzoomd door oude heggen en houtwallen en dat doet de vogelpopulatie goed. In het voorjaar bloeien en geuren de wilde hyacinten, orchideeën en seringen. Behalve een rijkdom aan bomen, bloemen en planten, ziet u tijdens uw wandel- of fietstocht reeën wegspringen, roofvogels op telefoonpalen langs de weg zitten en als u geluk heeft, ziet u ze een duikvlucht maken naar muizen in het veld. Als u vroeg op pad gaat, zou u wel eens een wild zwijn of een vos tegen kunnen komen. Dit deel van Frankrijk heeft het allemaal: natuur afgewisseld met cultuur. Kortom alles wat een gevarieerde wandel- of fietstocht nodig heeft!

De wegen lopen door een prachtig glooiend coulisselandschap. In elk seizoen is de natuur even prachtig. Het klimaat is heel aangenaam en van massatoerisme is hier geen enkele sprake. Soms lijkt het zelfs alsof de tijd stil is blijven staan. Niet voor niets noemt men dit stukje Frankrijk: La France profonde! Wandelen of fietsen is dé ideale manier om actief tot rust te komen. Het hoofd leeg, één met de natuur, terug naar de essentie en genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft. De wandel- en fietsmogelijkheden in de Berry en de Bourbonnais zijn eindeloos.


In totaal bezit Het Franse Pad tientallen zelfgemaakte routes die de accommodaties van Het Franse Pad onderling met elkaar verbinden. De routes zijn afhankelijk van uw begin- en eindpunt maar ook van het arrangement waarvoor u gekozen heeft. Eén ding staat vast: de omgeving is altijd even mooi. Bij uw reispapieren (ca. 14 dagen voor vertrek) ontvangt u het adres van de accommodatie waar u de eerste dag zult overnachten. Ter plaatse ontvangt u de routes.


De routes kunt u op papier verkrijgen of downloaden via onze eigen route-app. Vanaf april 2023 is het mogelijk om onze app te downloaden via Google Play of de App Store. U ontvangt, op uw startadres, een QR code om de app en de routes te bekijken en te downloaden. Lees hier meer over onze route-app.

Accommodaties

Het Franse Pad