Accommodaties

Wij zijn Willem en Helen en wij verwelkomen jullie graag op Domaine Bonneblond! 


In 2014 waren we op zoek naar een andere uitdaging, we woonden en werkten toen al enkele jaren in Frankrijk en hebben in die periode vele facetten van het toerisme mogen ervaren. Wat is het heerlijk om vakantie vierende gasten te mogen ontvangen en hun te helpen om de hectiek van het dagelijks leven weg te laten stromen!


Toen we voor het eerst op Bonneblond aankwamen, waren we direct verkocht; wat een enorme sereniteit en schoonheid, we werden er stil van. Wat is het heerlijk om vakantie vierende gasten te mogen ontvangen en ze te helpen om de hectiek van het dagelijks leven weg te laten stromen!


Bij ons kunt u een diversiteit aan verblijfsmogelijkheden vinden maar u verblijft, tijdens uw wandel-of fietsarrangement, bij ons in een van de chambre d'hôtes, of in een van de studio's.  Graag tot ziens!


Langs de groene meridiaan, in het hart van Frankrijk, is het prachtig wandelen en fietsen. De lappendeken van velden en wegen in dit golvende landschap van de Allier heeft ons betoverd.

Op Camping La cour d’Enchère, met in de achtertuin de rivierbedding van de Arnon, zijn hert of vos en roofvogels in volle vlucht een lust voor het oog.

In november 2017 zijn wij, Ron Gelderblom en Ellen, hier neergestreken. In de herfst van 2023 is ook onze zoon Thomas Gelderblom naar Frankrijk geëmigreerd, hij woont bij ons op het terrein. Hij zal samen met ons de camping en chambre d'hôtes met ons gaan runnen. 

U overnacht in een van onze gastenkamers of in de vierpersoons-gîte met een eigen badkamer. We bereiden een heerlijke maaltijd met streekproducten en serveren bij het ontbijt een vers ei van onze kippen. U mag natuurlijk ook aanschuiven bij de wekelijkse BBQ samen met onze kampeergasten, het kampvuur of een deuntje meespelen tijdens een muzieksessie.

Kom en geniet!

Chambres d’hôtes La Joyeuse


Wij zijn Wiebe en Marjan Hadderingh en hebben in november 2022 onze droom waar kunnen maken: een prachtige Chambres d’hôtes in een klein, rustig plaatsje in het groene hart van Frankrijk.


De Berry, een prachtig gebied, waar je kunt genieten van de weilanden met koeien, velden vol zonnebloemen en mooie houtwallen. Een gebied om zelf te ontdekken! Heerlijk wandelen en fietsen of kastelen en dorpen bezoeken. Het kan hier allemaal.


En dan ‘thuis’ komen bij La Joyeuse. Een sfeervol herenhuis met 5 gastenkamers, ieder met een eigen badkamer, aan een rustig dorpsplein.


De grote tuin aan de achterkant van het huis zorgt ervoor dat je je even terug kunt trekken met een boek, afkoelen in het zwembad of wandelen door de tuin, wegdromen op één van de meerdere zitjes, luisteren naar de vele vogels…..

En dan ’s avonds met elkaar aan een lange tafel onder de appelboom of binnen in de eetzaal gezellig eten. Wij zullen ervoor zorgen dat het je aan niets ontbreekt!
Wij, Paul Judith, heten u van harte welkom; 

bienvenue dans le coeur d’or, het groene hart van goud!


U logeert in de vrijstaande gîte, een fijne plek in een gehuchtje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, gelegen in het lieflijke landschap van de streek de Berry.


We bieden niets groots en overweldigends, we bieden rust, ruimte, schone lucht maar bovenal het echte Frankrijk.


We houden het eenvoudig, we haasten hier niet, we genieten van de dieren, van lekker eten met producten uit de moestuin en uit de streek, een goed glas wijn (de Chateaumeillant), van een knapperend kampvuur met marshmallows en als toetje de prachtige sterrenhemel.

Ver weg van alle drukte om je heen kun je bij ons, Martijn, Irene en Ton, genieten van de ongerepte natuur, zon en rust. Le Chant-hibou (het lied van de uil) ligt in de regio Auvergne, precies in het “hart” van Frankrijk in het dorpje Audes. Een prachtig gebied, waar de natuur en cultuur hun Franse authenticiteit nog hebben bewaard. 

Slapen onder een schitterende sterrenhemel, omringd door de geuren, geluiden en smaken van de natuur in de ongedwongen, rustgevende sfeer die in dit landelijke stukje Frankrijk nog zo gewoon is. U verblijft in een van onze twee gîtes. Gîte Le Bubo is gebouwd in de stijl van een in de Allier veel voorkomende ‘pigeonnier’ (duiventoren). Wij hebben het omgetoverd tot een luxe van alle gemakken voorzien vakantiehuis en heeft een eigen terras en tuin. De oorspronkelijke boerderij, La Chouette, is authentiek en eveneens  van alle moderne gemakken voorzien, met eigen terras en ruime tuin. 

 

De accommodaties


La joie de vivre en France!


We hebben allemaal voor een leven in Frankrijk gekozen, in een gebied waar het toerisme nog niet echt aanwezig is. Hopelijk blijft dat ook zo, maar dit bijzonder stukje Frankrijk willen we wel met genieters van natuurschoon en cultuur delen. Daarom hebben wij ons gericht op fietsers en wandelaars.


De natuur is ongerept, u kunt soms uren wandelen of fietsen zonder iemand tegen te komen. Dat geldt ook voor de typische Franse dorpjes in deze streek. Dit prachtige gebied verdient het om door een ieder te worden ervaren en die even los wil komen van de alledaagse hectiek. 


Een aantal van ons wonen al meer dan tien jaar in Frankrijk, andere nog maar heel kort. We hebben allemaal ons eigen verhaal hoe we in deze Franse streek zijn beland, waar we wonen en werken maar vooral ook met volle teugen genieten. We zijn hier ‘thuisgekomen’ en laten u graag de mooie plekjes die we zelf hebben ontdekt tijdens de door ons uitgestippelde wandel- en fietsroutes zien. Hieronder stellen we onze accommodaties graag aan u voor.


Bienvenue chez nous!